ווסת בטבע

כהמשך לפוסט הקודם שלי על בחירת מוצר המחזור המושלם לך לטיולים, רציתי להוסיף פירוט יותר מלא על כל מוצר מחזור מאלו שבשוק כרגע, ומעודכן יותר למה שאני משתמשת היום.

למה זה אישו?

כשהדרכתי (לפני הקורונה) טיולים שנתיים של בתי ספר הבנתי עד כמה הבעיות שזיהיתי שמגבילות נשים בטבע הן גלובליות:
נערות וילדות מכל רחבי הארץ שמתאפקות עם שירותים עד סיום המסלול- 8 שעות לפעמים.
נערות שביקשו שלא להצטרף ליום השני של הטיול השנתי בגלל שקיבלו מחזור ביום שלפני. האחרונות תמיד נגררו בסוף לשטח עם שאר הכיתה ע"י המורות שלהן.
אבל זה לא נעצר שם- מורות היו המתאפקות העיקריות עם ענייני השירותים בטיולים- בסתר מן התלמידות. אין דוגמה אישית, אין אוזן קשבת ואין תרבות שיח על הדברים האלו.

היו לי חברות שביטלו לי טיול השנה בגלל מחזור. אנחנו כולנו כבר אחרי צבא.
עושה רושם שזו האי נוחות הגדולה ביותר כשמדובר בשירותים בטבע; הצורך להרגיש נקיות ולשמור על ההחלפה היגיינית במחזור מאתגרת לנשים רבות ובצדק.
אני בכוונה שמה בצד תופעות אחרות שאנחנו חוות כמו כאב, מיגרנות ותופעות לוואי אחרות כי זה אינדיווידואלי מאוד ואני לא אתיימר לומר למישהי שהיא יכולה לצאת לטבע למרות הכאב, בלי שאני יודעת איך המחזור הספציפי שלה משפיע עליה. אבל אני כן יכולה לייעץ לכן על הדרכים להתמודד עם הדימום בטבע בנוחות ובלי קושי- ויש המון. זו לא צריכה להיות מגבלה בעבורנו!

הרגע הגורלי: ההחלפה

הקושי העיקרי והמכביד ביותר בהתמודדות עם המחזור בטבע, הוא רגע ההחלפה. שם נמצאות כל הדילמות, האי נוחות והרבה פעמים גם בושה (מעצבן שזה העולם שאנחנו חיות בו, ושזה גורם לנו לבושה. אבל זה הרבה המצב ובטבע הבושה שלנו מתגברת בגלל המחסור היחסי בפרטיות).
אז בואו רגע נעצור ונבין את רגע ההחלפה של פריט היגיינה בטבע, כך נוכל להבין איזה מוצר לבחור ואיך להקל על החוויה כולה:
1. שטיפת הידיים וביצוע ההחלפה עם ידיים נקיות (!).
2. החלפה ספונטנית בכל פעם שיש צורך\דליפה, הרבה פעמים לא בשליטתנו.
3. ניקיון הפות והמפשעה ושמירה על היגיינה.
4. ניקיון הידיים אחרי.
5. אחסון הזבל שנותר.
6. פרטיות.

עכשיו בואו ונבין איפה אנחנו יכולות לייעל ולענות על הצרכים האלו בסביבה הטבעית:
בגלל שההחלפה היא עיקר אי הנוחות; הפואנטה היא לבחור במוצר שיאפשר לנו כמה שפחות החלפות ביום. זה פותר את רוב הצרכים מהרשימה הקודמת.
* ניקיון הפות לאחר ההחלפה הרבה יותר קל אם משתמשות במוצרים האלה (לעומת פדים), ונייר טואלט יספיק, בדיוק כמו בשירותים רגילים.
* ניקיון הידיים לפני ההחלפה במים נקיים יספיק, ולאחר ההחלפה הכי אידיאלי ונוח עם אלכוג'ל. הוא קל וקומפקטי, חוסך במים בטיול, ועונה על הצורך.
* לקחת חברה לשמור עשוי לפתור את הפחד לפרטיות שלנו, אבל גם לזכור שאף אחד לא ימות אם יראו אותנו מחליפות טמפון עוזר. שוב, ככל שיש פחות החלפות ביום יש פחות צורך ללכת במקומות פרוצים באמצע שביל. במחנה יותר קל ללכת לפינה רחוקה.

אז לסיכום הפתרון העיקרי הוא מעבר למוצרי היגיינה שמחזיקים לאור זמן כדי לצמצם בהחלפות במהלך הטיול. בפועל זה אומר שבטבע אני יותר נוטה לוותר על פדים ויומיות ולהישאר עם טמפונים או גביעוניות (דיווה קאפ\ אורגניקאפ וכו'…מוצרים בהחדרה בגדול). זה גם פותר אותנו מדליפות שדורשות החלפות ספונטניות במהלך היום.

טמפונים

נתחיל בבייסיק, שבמשך שנים גם היה ההעדפה האישית שלי.
בטיולים אני משתמשת בטמפונים גדולים יותר מביום יום (הכי גדולים שיש למען האמת) ומסוג איכותי שלא מתפרק או מתפורר בקלות- אני אוהבת את הסופר ענק של O.B, מניסיוני הם חזקים, עמידים ולא מתקצ'מצ'ים לך או מחליקים החוצה.
ככה אני יכולה להחליף את הטמפון רק פעם ביום במחנה בו ישנות, ולא צריכה להתעסק בהחלפות או דליפות באמצע המסלול. זה גם נותן שקט נפשי ומאפשר לי לשכוח מהמחזור (פרט לכאבים).
הבעיה בטמפונים היא שהם פסולת ובטיול זה משהו לשים לב אליו.
אמנם הטמפונים (ובעיקר כשאת מחליפה רק פעם ביום) יוצרים הרבה פחות פסולת והתעסקות מאופציות אחרות, עדיין זה משאיר אותנו עם צורך לאחסן איתנו את המשומשים עד הגעה לפח (ובכללי מייצר הרבה יותר פסולת שזה רע לסביבה).
הטריק שלי כשאני במחזור בטיול הוא שתמיד יש לי תא צדדי עם שקית לזבל. כשאני מסיימת את ההחלפה אני מגלגלת את הטמפון המשומש בנייר טואלט ופשוט עוטפת אותו מכל כיוון. אחר כך אכניס אותו לשקית, אסגור אותה בהידוק ואז אשים בתא הצדדי ולא בתוך התיק עצמו, כך שיש הפרדה מהציוד שלי.
מה להביא לטיול אם את הולכת עם טמפונים: טמפונים גדולים כמספר ימי הטיול + אחד שניים ספייר, תחתונים כמספר ימי הטיול, אלכוג'ל, שקית לפסולת, הרבה נייר טואלט.
חשוב שלא להשאיר את הטמפונים בטבע! לא אכפת לי אם זה מגעיל אותך. זה שלך, ככה שזה בטוח פחות מגעיל אותך משזה יגעיל זרים. חוץ מזה חיות הבר אוכלות הבשר עשויות להימשך לריח הדם ולנסות לאכול את הטמפון ולהיחנק ולמות כתוצאה מכך.

**שימי לב שלא מומלץ להישאר עם טמפון יותר מ8 שעות! שימי לב ושמרי על הבריאות שלך 3>

גביעונית

לגביעונית עברתי לאחרונה מטמפונים מסיבות אקולוגיות- לטיולים רב יומיים וטיולי מים זו הבחירה שלי.
מדובר בפריט הכי אקולוגי וידידותי לסביבה מכל הרשימה. אבל הוא גם דורש הכי הרבה התרגלות ואימון.
כאשר השימוש בה הופך לטבע שני היא הפתרון הטוב והנוח ביותר לטיולים. חוץ מהשטיפה במים בין שימוש לשימוש היא לא יוצרת שום פסולת, ניתן להחליף אותה פעם ביממה כמו שאנחנו אוהבות בטיולים, לא צריך לחשוש בדליפות או מהתלכלכות. פשוט פתרון פלאים, אידיאלי לטיולים!
הקאץ' הוא באמת שזה לא לכל אחת. אבל מי שמצליחה להתעקש, ללמוד ולהתרגל מרוויחה חופש ממחשבה על המחזור והתעסקות מינימאלית שזה בדיוק מה שאנחנו רוצות בטבע.
מה להביא לטיול אם את הולכת עם גביעונית: את הגביעונית, תחתונים כמספר ימי הטיול, אלכוג'ל, שקית לפסולת, הרבה נייר טואלט, מגבת קטנה ואולי סבון קטן.

תחתוני מחזור

בגדול כיום לטיול חד יומי זה מה שאני עושה, כי הגביעונית לפעמים מכאיבה לי.
אני יודעת שלא כולן מסוגלות להסתדר עם טמפון \ מוצרים בהחדרה. לחלקנו זה כואב או לא נוח. כדי לא להצטרך להחליף בתדירות גבוהה הייתי לוקחת תיתונים ברמת ספיגה גבוהה, אבל לא הכי גבוהה כדי לא סתם להזיע בזמן הליכה, ומביאה מגבת פנים קטנה לניקיון האזור במים (ואולי מעט סבון) בסוף היום. זה אולי מרגיש קצת מסורבל, אבל המגבת בסוף היום היא הדבר שיגרום לך להרגיש נקייה. לאחר שימוש שטפי אותה במים היטב ותלי אותה על האוהל\ עץ במהלך הלילה. אחר כך שימי אותה בשקית ייעודית סגורה במהלך היום ואל תחשבי עליה בכלל.
לגבי פסולת, אותה השיטה כמו הטמפונים תתאים גם כאן.
מה להביא לטיול אם את הולכת עם תחתוני ווסת: תחתוני מחזור לפי חישוב של אחת ליום ואחת ללילה כמספר ימי הטיול, אלכוג'ל, שקית לכביזה מלוכלכת, הרבה נייר טואלט, מגבת קטנה ואולי סבון קטן.

**חשוב לי לנפץ מיתוס שכולנו כנראה חטאנו בו: מגבונים הם הדבר הכי נורא שנוכל להשתמש בו לניקיון האזור האינטימי שלנו; הוכח שחומרי הניקיון שנמצאים בתוך המגבון לא בריאים לפות שלנו. בכלל. זה הורג הרבה מהחיידקים הטובים שיש לנו שם שמטרתם לשמור עלינו מזיהומים\ דלקות בדרכי השתן. נוסף על כך גם מדובר באחד המוצרים הכי מזהמים ונוראיים שיש שלא מתפרקים ושלא ניתן למחזר. 

לגבי תחבושות ויומיות-

בחיים בחיים בחיים אל תצאו לטבע עם תחבושות חד פעמיות. הן עשויות מפלסטיק וחומרים סינטטיים וזה גורם לנו להזיע בטירוף במהלך פעילות גופנית (כמו הליכה בטבע בשמש ישירה). ההזעה בצירוף עם החיכו כורמות לשפשפות, אי נוחות בפות, גירוד, כאבים, דלקות בדרכי השתן ועוד כיף חיים.
זה האופציה הכי פחות בריאה והכי פחות נוחה. פשוט אל.
אם אתן בכל זאת מרגישות צורך בתחבושות יומיות תעברו לתחבושות בד מכותנה. גם יותר אקולוגי ובריא, ובפער יותר נעים לפות.

מקווה שהפוסט הזה יעזור לכן להתנהל יותר בנוחות בטבע. תזכרו- ווסת היא לא סיבה לפספס חוויות! יש דרכים להתמודד עם הכל. זה עניין של הרגל, של התגברות על פחד ומעבר למוצרי היגיינה מותאמים לשטח יחד עם הבנה של איך להתאים את  מוצרי המחזור לטיול המתוכנן. אוהבת,
מעיין ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לעוד פוסטים וכתבות