איך לשחק/ לשהות בטבע עם ילדות.ים

היום יות מתמיד יש לנו צורך להעסיק את הילדות.ים שלנו. אנחנו מורגלות שילדות ללא מעש= קושי בעבורינו ומתקשות בלבדר אותן בצורה יצירתית כל פעם אחרת הן ירצו לחזור למסכים.
וגם הילדות.ים של היום לא טובות בכך- חלוקת הקשב פחות טובה, יכולת הריכוז מוגבלת בזמן והן רגילות לגירויים מאוד גבוים וחיצוניים המשתנים בקצב מהיר. זה תיאבון שקשה להשביע.
ךכן זה לא מפתיע שהרבה הורים מתקשות.ים לעודד חוויות טבע אמיתית עם הילדים, ולא יודעות.ים איך לבדר אותם בחוץ. זה נראה איפלו יותר מאתגר מאשר לייצר חוויה בפנים מכל מיני סיבות המתחילות בחששות שונים של המגע הלא מתורגל בין הילד.ה לטבע.

בשביל זה אני כאן עם רשימת טיפים חדשה לבילוי זמן עם הילדות.ים בחוץ- שתעזור לכם להפוך את השהייה המשותפת בכל חלקת טבע קטנה כגדולה לחווית חקר ופליאה אמיתית.

  1. "זמן שהייה"

בעבור הרבה ילדות.ים, הליכה היא לא מקור הכיף. מסלולים ארוכים או מסלולים בהם המרכז הוא ההליכה פחות יגרו ויעניינו אותם. בלוי זמן ארוך בנקודה אחת אולי נשמע לכן.ם כמו מתכון לאסון, לשעמום ומריבות.הכינו פיקניק, שבו איפשהו שיש בו טבע ותנו לילדות.ים להעסיק את עצמם בלי להביא מיליון משחקים וצעצועים שיסיחו את דעתם.ן מהטבע- תנו לזה לקרות לבד.
ככל שתבלו יותר זמן נינוח עם הילדות.ים בחוץ, כך הן.ם יהפכו מתורגלות.ים בלהיות בחוץ ולשחק.

  1. חקר של ממש:

במידה וילדות.י דור המסכים שלנו לא יצליחו ליצור את המגע עם הטבע לגמרי לבדן.ם,  ע"י תיווך קל אנחנו יכולות.ים לעזור להן.ם למצוא עניין במה שסביבם, להרגיש חופשיות.ים ורצון לחקור:
קנו משקפת, זכוכית מגדלת טובה, את חפירה, או אפילו אופינל לילדות.ים (סכין גילוף קטנה, בהשגחה הכנת כלים היא חוויה מעצימה מאוד לילד.ה). הרעיון הוא לתת להן.ם כלים שיגרמו להן.ם לגעת בטבע, ולא כלים שיגרמו להם.ן להתעלם ממנו (ראו ערך: צעצועי בית).

טיול הוא לא הדרך היחידה לפגוש את הטבע
  1. בעלי חיים:

חפשו וקחו אתכם מגדירי בע"ח ומגדירי עקבות בע"ח. החיפוש הוא משחק כיפי ובלשי שיעסיק אותן.ם וגם ייתן להן.ם כלים של סבלנות, התבוננות וכבוד אל הסובב אותן.ם. ההבנה שיש סביבנו חיים בכל רגע נתון היא הבנה חשובה מאוד שמפתח תאמפתיה ואכפתיות כמו גם רגישות לסביבה. (מגדירי צמחים מספקים הנאה נוספת יחד עם תגמול מהיר כי קל יותר למצוא אותם).

  1. יצירה בטבע

יש אלפי דרכים ליצור בעזרת\בהשראת הטבע. חפשו באינטרנט רעיונות והביאו אתכם את הדרוש ליצירה. זכרו כי יצירה של רוג'ומים, פסלי טבע וציורי עלים על הקרקע הם דרך נפלאה ליצור בטבע בלי לייצר פסולת, או לקחת הביתה "יצירות" לא מתכלות שיגיעו בסוף לאשפה. תמיד אפשר להצתלם עם היצירה ואז להשאיר אותה כמתנה לטבע ולחיות הבר.

  1. תהנו בעצמכן!

בניגוד לתחומים אחרים בהם התכנים לילדות.ים הם לא בהכרח מותאמים גם להורים, הטבע מספק פליאה ועניין לכל גיל.
התחברו לילדה הפנימית שלכן ותנו לה להנחות אתכן במפגש עם הטבע. תמצאו פליאה בדברים הקטנים והיפים. תהנו באמת מהמשחק. תשאלו שאלות אמיתיות (ולא תמיד צריך לדעת לתת להן תשובה! אפשר לחפש את התשובה אחר כך וביחד עם הקטנות.ים.
אם אתן תהנו מהטבע, גם הן יצליחו להתחבר.

מסר לחיפאיות

היתרון של חיפה על ערים אחרות הוא שלכולנו יש טבע סביבנו. החל מחלקות טבע פראי מסביב לבית, ועד מסלולים מסומנים ומונגשים החוצים את העיר שלנו.
קחו כמה רעיונות למקומות שניתן לבלות בהן כמה שעות שהייה בטבע בחיפה:
מסביב לבית ומאחוריו (!), גבעת העיזים ברמת בגין, פארק שקמונה, חורשת הארבעים בכרמל, חלקו הראשון של נחל לוטם ליד מרכז הכרמל, דרך הג'יפים ההיקפית של רמת חן, חניון הר טללים מול האוניברסיטה, ראש מיה הגבעה ברחוב הפלמ"ח, ואדי אבן ליד רחוב האסיף.

גם אם אתן לא חיפאיות, תמיד יש טבע סביבנו. המונח טבע עירוני מתייחס לכך שהמערכת הטבעית פועלת סביבנו תמיד בין אם אנחנו במקום הכי עירוני ומלא בטון ועד הכפרים הקטנים בפריפרייה. איפה שיש צומח יש חיים. תמצאו אותם יחד עם הילדות.ים שלכן!
זו פקיחת עיניים משוגעת שמשנה את איך שכל המציאות נראית לנו, ואני מזמינה אתכן להתחיל לשים לב יחד עם המשפחות שלכן.

מאחלת לכן משחק, ומחקר נעימים!
אוהבת, מעיין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לעוד פוסטים וכתבות